Spesialitet

mosbromlefse_500Inneholder: kokt brunost med melk, rømme, sukker og smeltet smør.

Varmes på takke og serveres varm.

Anbefales.

Kr. 85.-

Vår spesialitet er møsbrømlefse. Det er en varm og søt lefse med opphav
fra Salten-distriktet.

I lefsen har man det som kalles «møsbrøm» eller «søvvel» på dialekt.
Møsbrømmen består av vann, melk og brunost som jevnes til en halvtykk «saus» som
smøres avkjølt på lefsa. I tillegg has litt smør, sukker og rømme på møsbrømmen
før lefsa stekes på en takke. Lefsa er ferdig stekt når møsbrømmen er varm og
smøret er smeltet.

I det du har lefsa over på en tallerken så brettes lefsen sammen til en
halvmåne og «ørene» brettes inn mot midten av lefsa, slik at den ligner på en
konvolutt. Smaken er ganske kraftig.

Møsbrømlefse skal egentlig spises med bare fingrene, men for den uvante er
det lov å jukse og bruke bestikk (utdrag fra Wiki).