Spesialitet

Møsbrømlefse

Inneholder: kokt brunost med melk, rømme, sukker og smeltet smør.

Varmes på takke og serveres varm.

Anbefales!

Kr 85.-


 
mosbromlefse_500
Vår spesialitet er møsbrømlefse. Det er en varm og søt lefse med opphav fra Salten-distriktet.
 
I lefsen har man det som kalles «møsbrøm» eller «søvvel» på dialekt. Møsbrømmen består av vann, melk og brunost som jevnes til en halvtykk «saus» som smøres avkjølt på lefsa. I tillegg has litt smør, sukker og rømme på møsbrømmen før lefsa stekes på en takke. Lefsa er ferdig stekt når møsbrømmen er varm og smøret er smeltet.
 
I det du har lefsa over på en tallerken så brettes lefsen sammen til en halvmåne og «ørene» brettes inn mot midten av lefsa, slik at den ligner på en konvolutt. Smaken er ganske kraftig.
 
Møsbrømlefse skal egentlig spises med bare fingrene, men for den uvante er det lov å jukse og bruke bestikk (utdrag fra Wiki).